Смятаме тези дни да го правим с алфата на колегата. Но за който има желание да се занимава ето малко предварителна информация.
Известие
Collapse
No announcement yet.
как да си вържите DVD към ICS-a
Collapse
X
-
Идеята е да се ползва ДВД с ЮСБ в техномаркет ги има по 50 лв. на НЕО. Механиката ще се изхвърли ще се ползва само електрониката с ЮСБ-то и дистанционното. През него може да се пускат филми , мп3.... и вси4ко което се гледа с едно ДВД.По този начин се решава проблема с музиката в колата .Когато сме готови ще пусна подробно с снимки.гр.Варна 156 2,4jtd
Comment
-
Успех колега, аз също се каня да го правя този номер, имам същите схеми от S@gittarius, но още не ми е останало време да го реализирам.
Това двд от техномаркет на 12 волта ли е или ще ползвате инвертор за 220 и имали скарт букса?FIAT Punto 1,9 JTD
EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIMsigpic
Comment
-
това което ще правите силно ме заинтригува... имаше една подобна тема и там трябваше да се премине от функциите на колата в двд режим. тоест ако слушаш музика/гледаш филм нямаш достъп до клима/аудио/трип и звука е моно... така ли ще е и във вашия случай?Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.
Comment
-
Значи най лесно става ако звука е моно.Но ние ние ще го направим стерео.Когато включиш в ДВД режим ще визуализира менюто на двд-то но ще ползва аудиото на касетката,така че ако решиш да ползваш друго да не спира звука.Просто ще се добави още едно копче за включване на менюто.А относно резултати при първа възможност в момента не остава време.гр.Варна 156 2,4jtd
Comment
-
Колеги разполагам с това устроиство на снимката... дали има възможност да се използва вместо двд? А възможно лие само звукът да се прекара през касетката и лесно ли е това? А как ще сменя между радио и касета? Пак ли ще се натиска копчето СС за да се включи аудиото пре касетката?
EDIT: Не можах да прикача снимка но ето линк
http://regmedia.co.uk/2005/01/12/pmc_120.jpg
Това е IRIVER 20GB HDD TV OutAlfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.
Comment
-
Днес реших най-накрая да го направя това двд. Оказа се, че на буксите (зелената и черната) ги няма кабелите които трябват, което наложи разглобяването на ICS и запояване на нови кабели на платката. Всичко вървеше доста добре но при тестовото пускане изкара само звук.
Колега "triada" имаш ли представа дали RGB sync от черната букса трябва да е към composite video out на скарт буксата, защото си мисля, че там има някаква грешка
Моя проект е замразен до изясняване на проблемаFIAT Punto 1,9 JTD
EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIMsigpic
Comment
-
Comment
-
Comment
-
колега "kartell" изчакай ако можеш за сега не мога да отделя време за да го вържа и аз. Освен това имам в подкрепа човек спец в електрониката , при мен е само хоби. невиждам при4ина да не стане,схемите са истински от хората които са си ги изпълнили вече.Когата изпълним проекта 6те пусна снимки подробно.Ще направим и малко модификация пускането на ДВД-то да става от СС, да не се налага да се монтира допълнително копче ( но касетофона няма да фонкционира повече, но пък за какво е като си имаш вече мп3 и двд). Между другото монтира ли контакта с които да активираш режима на ДВД-то?гр.Варна 156 2,4jtd
Comment
Comment